Tuesday, July 21, 2009

MAKLUMAN PENTING UNTUK PEMEGANG CALLSIGN/RADIOSET

BAGI MEMANTAPKAN KELANCARAN SISTEM KOMUNIKASI PASUKAN UMUMNYA JABATAN KHASNYA PIHAK PENGURUSAN TELAH MENARIK BALIK PENGGUNAAN SISTEM RADIO DUA HALA VHF DAN UHF YANG TELAH DIGUNAKAN LEBIH 50 TAHUN DAN TELAH BANYAK BERJASA PADA PERKHIDMATAN PERTAHANAN AWAM DAN DIGANTIKAN DENGAN SISTEM (GIRN) TETRA SEPENUHNYA .

WALAUBAGAIMANAPUN UNTUK MAKLUMAN SEMUA PEGAWAI , ANGGOTA , CDERT , SUPPORT TEAM , SISTEM RADIO DUA HALA VHF MASIH LAGI DI GUNAKKAN BAGI SITUASI BENCANA DAN OPERASI PELBAGAI UNTUK MEMASTIKAN PENGURUSAN , KESELAMATAN DAN SITUASI SETIAP PEGAWAI , ANGGOTA , CDERT , SUPPORT TEAM DAPAT DIPANTAU DENGAN LEBIH MUDAH LAGI.


SEGALA KESULITAN AMAT DIKESALI.

MAKLUMAN PADA PEGAWAI , ANGGOTA , CDERT , SUPPORT TEAM


UNIT KOMUNIKASI.

1 comment:

9W2KAZ said...

Ini adalah tindakan yang 'counter productive'. Sebagaimana sedia maklum, disebabkan penggunaan set peribadi radio anggota lah yang selama ini menjayakan operasi. If only top management turun padang dan ambil tahu bagaimana operasi berlaku sebenarnya....sayang sekali. Skrg pun hanya communicate channel 1. Masalahnya, handy sape yang dpt trigger repeater tu? Kalau x reti, mai la tanya sebelum buat keputusan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails